תרופות סבתא לדלקת גרון

תרופות סבתא לדלקות גרון

דלקת גרון היא תוצר של מגוון רחב של גורמים. לעיתים קרובות נובעת מזיהום נגיפי או בקטריאלי. אנשים הסובלים מרפלוקס קיבה (חומצות נוזלי קיבה העולים במעלה הוושט הגורמים לתחושת צרבת), מעשנים ואנשים החשופים למזהמים סביבתיים, נמצאים בסיכון גבוה לדלקת גרון. גורמים נוספים כוללים אלרגיות, נטייה לנשום דרך הפה ועוד.

הגורם השכיח ביותר לדלקת גרון הוא זיהום נגיפי (ויראלי). צינון ושפעת אף הם יכולים להוביל לדלקת גרון על ידי ניקוז נוזלי הסינוסים לתוך הגרון. וירוס הקוקסקי, יוצר שלפוחיות הגורמות לכאב בגרון.

מחלת הנשיקה כרוכה בנפיחות חמורה בגרון והשקדים ואף פוגמת במהלך הבליעה. ישנם סוגי וירוסים רבים אחרים המסוגלים להוביל לדלקת גרון כמו חצבת, חזרת ושעלת. זיהומים חיידקיים יכולים אף הם לגרום לדלקת גרון בייחוד חיידקים מקבוצת סטרפטוקוקוס A. פלישת החיידק גורמת לגרון אדמומי, המלווה בכאב, נפיחות ובלוטות לימפה מוגדלות.

לעיתים גרון דלקתי נגרם על ידי זיהום של השקדים, גושי רקמה הממוקמים מאחורי הלשון. דלקת שקדים נגרמת כתוצאה מזיהום חיידקי או נגיפי. בנוסף לתחושת הכאב וחוסר הנוחות, ניתן לצפות בצלקות המתפרשות על פני שטח השקדים כתוצאה מזיהומים חוזרים ונשנים.

תרופות סבתא וטיפול בייתי

תסמינים של דלקת גרון דומים לסיפטומים של זיהום ויראלי ומלווים בכאבי ראש, כאבי בטן, צינון ובלוטות נפוחות. אנשים רבים פונים תחילה ומעדיפים טיפולים בייתיים וטבעיים על פני טיפול תרופתי קונוונציונאלי.

9 טיפולים אלה טבעיים אפשריים הם:

1. מי מלח–  אחת הדרכים הטובות והמהירות לתחושת הקלה מכאבי הגרון היא גרגור מי מלח. מלח משמש כחומר חיטוי ומסייע במשיכת נוזלים מתוך קרום רירית הגרון. אימוץ שיטה זאת מפחיתה את הדלקת ומספקת מענה מיידי. מומלץ לחזור על הפעולה 3-4 פעמים ביום.

2. דבש– דבש הוא אחד המרכיבים הזמינים אשר יכולים לשמש כטיפול בכאב גרון.  דבש מכיל תכונות אנטיבקטריאליות המזרזות את תהליך ההחלמה. במקביל, הדבש פועל כחומר אוסמוטי היפרטוני, כלומר, מסייע במשיכת הנוזלים מתוך הרקמה הרירית בגרון ובכך מפחית את הנפיחות והיווצרות תגובה דלקתית. כפית דבש לפני השינה, יכולה להעניק תחושת הקלה ולעזור להנות משינה נטולת הפרעות.

3. לימון –  מיץ לימון טרי מקל על כאבי גרון. קיימות מספר וריאציות שונות להתאמת הלימון ושילובו בתזונה. מיץ לימון טרי, לימונדה חמה עם דבש ועוד.

4. שום –  השום מכיל תכונות אנטיבקטריאליות ומשמש כחומר חיטוי. בנוסף, מסייע בהפחתת כאבי גרון. השום מכיל אליצין, חומר ההורג חיידקים אשר אחראיים לכאבי גרון. ניתן לצרוך שום בצורתו הגולמית או לחילופין שום מבושל.

5. קינמון וסיידר תפוחים –  מרכיב נוסף המטפל בכאבי גרון הוא הקינמון. ניתן לבשל קמצוץ קינמון ופלפל במים. בהמשך ניתן להוסיף כפית דבש. פעולה זאת מספקת הקלה מיידית בכאבי הגרון. חומצת תפוחים משמשת אף היא כחומר אנטיבקטריאלי.

6. כורכום – ניתן להשתמש בכורכום לטיפול בכאב גרון. שתיית כוס חלב עם קמצוץ כורכום היא תרופה אחרת שניתן לשלבה כתרופת סבתא היוצרת פלאים.

7. תה ג'ינג'ר – גם הוא יעיל בהרגעת הגרון.

8. תה קמומיל – יעיל מאוד גם הוא בהפחתת כאבים.

9. ויטמין C –  שימוש בויטימין C שלוש פעמים ביום עשוי לסייע ולשמש ככלי טיפול יעיל. בין אם מדובר בדלקת גרון לאחר צינון, שפעת או דלקת בקטריאלית, ויטמין זה מחזק את המערכת החיסון ומסייע לה בהגנה על הגוף מפני דלקות וזיהומים.

דרכים נוספות הן התזונה, שיכולה להיות פשוטה, ובמרווחי זמן קבועים וכן מנוחה, שהיא דרך נוספת לגרום לגוף להחלים במהרה.

האם יש סיכונים?

ילדים, בני נוער וקשישים נמצאים בסיכון מוגבר לזיהומים ודלקות גרון. מערכת החיסונית בקרב קבוצות אלה אינה מפותחת די ולכן אולוסייות אלה נמצאות בסיכון מוגבר.

טיפול בייתי ואימוץ תרופות טבעיות במקרים רבים מספיק לטיפול בדלקת גרון, אולם במקרים חמורים יותר, יידרש טיפול תרופתי משלים. במקרים אחדים, ויתור על ייעוץ רפואי ותרופות מרשם עלול לגרום לסיבוכים רפואיים ולסכן את בריאות האדם.

דילוג לתוכן